Uwielbiam
scones'y na śniadanie. A jeszcze bardziej je lubię za to, że
mega szybko się je robi i można je mrozić. Do tej pory robiłam je
na słodko z czekolada lub suszonymi owocami [KLIK]. Tym razem na
słono z pysznym cheddarem. I to chyba nasza ulubiona wersja :)
I
love scones for breakfast. And I love them even more because they are
super fast to do and You can freeze them. So far I was making them
sweet with chocolate or dry fruits [CLICK]. This time they are salty
with yummy cheddar cheese. And this must be our favourite way.
Składniki
na około 8 scone'sow:
|
Ingredients
for about 45 cookies:
|
Mąke
wymieszać w dużej misce z czosnkiem, proszkiem do pieczenia i sodą.
Rozpuszczone masło, mleko i jajka wymieszać widelcem. Dodać do
mąki i delikatnie mieszać łyżką lub widelcem do połączenia
składników. Dodać starty ser i połączyć z ciastem. Mogą
pozostać grudki maki. Ważne, aby nie przemieszać ciasta.
Przełożyć
ciasto na oprószony mąka blat, podzielić na 2 części. Z każdej
z nich delikatnie uformować okrągły placek grubości około 1,5cm.
Każdy z nich podzielić na 4 części. Przełożyć na blachę,
wierzch posmarować mlekiem i oprószyć papryka.
Piec
w 200 st. C przez 30 min lub do zarumienienia.
Mix
flour with garlic powder, baking powder and baking soda in a large
bowl. Melted butter, milk and eggs whisk lightly with a fork and add
to flour. Gently combine all ingredients with a form or a spoon just
until combined. Add cheese and mix together. Do not over mix the
dough, You can leave some unmixed flour.
Place
dough or flours surface, divide into 2 piece. Each peace form into a
1,5cm disc and cut into 4 quarters.
Place
on a baking tray, brush with milk and sprinkle with red pepper
powder.
Bake
in 200 degrees for about 30 min or until golden-brown.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz