Nie
tak dawno temu odkryłam smak rukwi wodnej i nie mogę się jej
najeść do syta. Dodaję do sałatek, do kanapek, do jajecznicy...
pyszności! Ten kto nie jej jeszcze nie zna, a lubi rukole, czy
rzeżuchę, na pewno i ją polubi. Pyszne, chrupiące, lekko pikantne
listeczku pełne zdrowia!
Not
so long ago i discovered a taste of watercress and I can stop eating
it. I add it to salads, sandwiches, scrambled eggs.... yummy! Those
of You that still don’t know it and like arugula/rucola you will
watercress as well. Delicious, crunchy, slightly spicy leaves full of
goodies!
Składniki
na 1 porcje
|
Ingredients
for 1 portion:
|
Sałatę
oraz rukiew dokładnie opłukać i ułożyć na talerzu. Tuńczyka
odcedzić, rozdrobnić lekko posolić, wymieszaną z posiekaną
cebulą i ułożyć na salacie. Dodać pokrojone jajko i pomidora.
W
miseczce wymieszać ze sobą miód, musztardę, ocet i oliwę. Dodać
wodę, doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Polać sosem
przygotowana sałatę i zajadać :)
Wash
lettuce and watercress and place on a plate. Drain the tuna, shred a
bit and season with a bit of salt, mix in chopped onion and place on
a bed of lettuce. Add chopped egg and tomato.
In
a bowl mix together the honey, mustard, vinegar and olive oil. Add
water and season to taste with salt and pepper. Pour the sauce over
prepared salad and tuck in :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz