Przepis
na tą
zupę znalazłam na blogu familyfeedbag i od razu wiedziałam, że ją
zrobię. Prędzej, czy później. Okazało się, że bardzo szybko
zagościła na stole, bo już na drugi dzień :) Nie potrzeba wiele
składników, aby ją
wykonać, a smak jest niesamowity. Lekko słodka od marchewki,
pikantna od imbiru i gęsta od soczewicy. Zdecydowanie jedna z moich
ulubionych zup.
Przepis
poniżej z moimi zmianami.
A
recipe for this soup I found on familyfeedbag blog and I knew I have
to make it sooner or later. And her time came a lot sooner than I
though - It was ready on our table on the next day :) You dont need
much to make it and the taste is just amazing. Slightly sweet from
the carrots, spicy from ginger and so thick from the red lentils.
Definitely one of my favorite soups.
The
recipe below is with my changes.
Składniki
na 4 duże
porcje:
|
Ingredients
for 4 large portions:
|
Marchewkę
oraz cebulę pokroić w drobną kosteczkę, zalać bulionem i
doprowadzić do wrzenia. Dodać wszystkie pozostałe skalniki i
gotować na małym ogniu około 30 minut. Doprawić solą i pieprzem
wedle uznania.
Gotowe.
Prawda, ze szybko i łatwo?
Chop
carrot and onion into small cubes, add chicken stock and bring it to
boil. Add all remaining ingredients and cook on small heat for about
30 minutes.
Season
with salt and pepper to Your taste.
Done.
Wasn't it fast and easy?
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz