Nie
ma to ja zrobić coś pysznego w ekspresowym tempie. Taki mus to
dosłownie 15 minut a potem można go zjadać z tostami, naleśnikami,
lodami, dodawać do muffinów, tart itp...
Nie
dodaje do niego cukru, gdyż słodycz owoców mi wystarcza. Można za
to poszaleć z przyprawami ;)
There
is nothing better than to do something extra speedy and delicious.
This mousse takes seriously 15 minutes and then we can enjoy it with
toast, pancakes, ice creams, add to muffins, tarts....
I
don’t add any sugar because fruits are sweet enough for me. But you
can get crazy with spices ;)
Składniki:
|
Ingredients:
|
Jabłka
obrać, usunąć nasiona, pokroić na kawałki i razem z bananem i
woda udusić do miękkości na małym ogniu. Następnie lekko
zmiksować i gotowe. Lubie gdy w musie pozostają małe kawałki
owoców, ale można miksować aż do uzyskania idealnie gładkiej
konsystencji.
Mus
jest gotowy od razu do spożycia. Aby przechować go trochę dłużej,
należy jeszcze gorący mus przelać do słoików, zakręcić i
odstawić do ostygnięcia.
Przechowywać
w lodowce.
Peel
apple, remove seeds and cut into smaller peaces. Boil on a small heat
together with banana and water until soft. Slightly blend everything
together. I like when there are little bits of fruits left, but you
can blend until perfectly smooth consistency.
Mousse
is ready to eat right away. To store it for longer pour hot mousse
into jars, close and leave to cool. Store in a fridge.
Uwielbiam dynię. Musy, przeciery, dżem, ale też z makaronem czy jako zupa-krem. Pyszności :)
OdpowiedzUsuń