Niby
prosta sprawa, szybka do wykonania, ale jak przychodzi do zrobienia
czegoś pysznego to wylatuje z głowy. Zatem w ten weekend wszyscy
robimy pyszne pieczywo czosnkowe :)
It
is such an easy and fast thing to do, but when it comes to do make
something yummy we don’t remember about it. So this weekend we lets
all make some garlic bread :)
Składniki:
|
Ingredients:
|
Bagietkę
przekroić na pół w poprzek i jeszcze raz na pół wzdłuż.
Masło
wymieszać z rozgniecionym czosnkiem i posiekana bazylia. Rozsmarować
na polówkach bagietki i złożyć z powrotem. Całość zawinąć
ciasno w folie aluminiowa (błyszczącą stroną do środka) i piec
15 min.
Na
koniec można posypać żółtym serem i jeszcze na chwile włożyć
do piekarnika aby się stopił.
Ilość
bazylii można zwiększy wedle upodobania lub całkowicie ją
pominąć.
Cut
baguette in half crosswise and again in half lengthwise.
Mix
butter with crushed garlic and chopped basil. Spread it on the
baguette and put it back together. Wrap everything in tin foil (shiny
side from the inside) and bake for 15 min.
At
the end you can sprinkle with some cheese and put in a hot oven for
anther few minutes until the cheese melts.
You can use more basil if You like, or skip it.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz