piątek, 3 maja 2013

Surówka marchwiowa z rzepą i orzechami. Carrot salad with turnip and walnuts.


Idealna surówka na zimę (choć już lato się zbliża), pełna witamin i z łatwo dostępnych produktów. Ważne, aby marchewki były soczyste, wtedy ciężko się oprzeć kolejnej porcji :)
Ja ją robię przez cały rok i nie mam dość.

A perfect salad for winter (though summer is coming), full of vitamins and made of easy to get ingredients. It is important that the carrots are juicy, then it's hard to resist another portion :)
I make it all year round and I don't have enough.

Składniki na 2-3 porcje:
  • 2 duże marchewki (350 g)
  • 1 jabłko
  • 1 rzepa
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 3-4 orzechy włoskie
Ingredients for 2-3 portions:
  • 2 large carrots (350g)
  • 1 apple
  • 1 turnip
  • 2 tbsp lemon juice
  • 2 tbsp natural yogurt
  • 3-4 walnuts

Marchewkę i rzepę obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Jabłko obrać i zetrzeć na grubych oczkach. Dodać jogurt, sok i pokrojone na mniejsze kawałki orzechy włoskie i dokładnie wymieszać.
Wszystko :)


Peel carrots and turnip and finely grate it. Apple peel and grate it coarsely. Add yougurt, lemon juice and chopped to smaller pieces wallnuts. Mix everything together.
Thats all :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz