niedziela, 22 lipca 2012

Zupa-krem z cukinii i pora. Zucchini and leek cream soup.


Lekka, kremowa zupa szybka w przygotowaniu i pełna zdrowych warzyw.
Idealna na lekka kolacje lub do obiadu.

Light, creamy soup so fast to prepare and full of healthy veggies.
It is perfect for a light supper or for dinner.


Składniki:
  • 1 litr rosołu
  • 1 duża cukinia
  • 1 duży por
  • 1 ziemniak
  • ½ cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka świeżej natki pietruszki
  • 0,5 szklanki mleka
  • sol i pieprz do smaku
Ingredients:
  • 1 l chicken stock
  • 1 large zucchini
  • 1 large leek
  • 1 potato
  • ½ onion
  • 1 garlic clove
  • 2 tbs olive oil
  • 1 tbs fresh parsley
  • 0,5 glass milk
  • salt and pepper for seasoning

Wszystkie warzywa umyć, oczyścić (cukinii nie trzeba obierać), pokroić na mniejsze kawałki, zalać litrem rosołu, dodać natkę pietruszki i gotować do miękkości. Jeśli nie mamy rosołu można użyć kostki rosołowej. Całość zmiksować na gładki krem, dolać pól szklanki mleka, wymieszać.
Podawać z tostami lub makaronem.

Wash and clean up all the veggies (no need to peel the zucchini), cut into smaller peace, add to chicken stock together with parsley and boil until soft. You can replace chicken stock with chicken cube if You don’t have it. Mix everything together to a creamy texture with a blender, add milk and mix well.
Serve with toasts or pasta.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz