wtorek, 20 marca 2012

Owsianka orzechowa. Hazelnut porridge.

Owsianka to moje ulubione śniadanie. A że zmieniam dodatki I smaki – nigdy mi się nie nudzi. Polecam wszystkim orzechożercom :)

Porridge is my favorite breakfast And since I change the extras and flavours I never get bored of it. Recommend to all nut-munchers.

Składniki na 2 porcje:
  • 6 łyżek płatków owsianych górskich
  • 3 łyżki mielonych orzechów laskowych
  • 1 łyżka siemienia lnianego
  • 2 szklanki mleka
  • 1 łyżeczka miodu
Ingredients for 2 portions:
  • 6 tbs rolled oats
  • 3 tbs ground hazelnuts
  • 1 tbs flaxseed
  • 2 glass milk
  • 1 tsp honey


Płatki, siemię lniane i orzechy zalać mlekiem i gotować kilka minut aż zmiękną a konsystencja będzie gęsta.
Podawać na gorąco z łyżeczką miodu. Gotowe :)

Oats, flaxseed and nuts boil with milk until soft and the consistency is thick. Serve hot with a teaspoon of honey. Done :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz