poniedziałek, 3 grudnia 2012

Pełnoziarniste gofry z granatem. Wholegrain waffles with pomegranate


Śniadanie to mój ulubiony posiłek. A już szczególnie, gdy nie trzeba się spieszyć i można przygotować coś wyjątkowego. Dzisiaj gofry w zdrowszej wersji, bo pełnoziarniste i jogurt zamiast śmietany.

Breakfasts are my favorite meals. And especially when we are not in a hurry and I can prepare something more special. Today waffles in a healthier version, because they are wholegrain and with yogurt instead of cream.

Składniki na 2 porcje:
  • 2/3 szklanki mąki pełnoziarnistej
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • 1 jajko
  • ½ szklanki mleka
  • 2 łyżki rozpuszczonego masła
Na wierzch:
  • 150 g słodzonego jogurtu greckiego
  • 1 granat
Ingredients for 2 portions:
  • 2/3 glass whole grain flour
  • 1,2 tsp baking powder
  • 1 tsp vanilla extract
  • 1 egg
  • ½ glass milk
  • 2 tbsp melted buttermilk
For the top:
  • 150 g sweetened Greek yogurt
  • 1 pomegranate

Wszystkie składniki na ciasto dokładnie wymieszać, aby nie było grudek. Ciasto jest gęstsze niż naleśnikowe. Smażyć w gofrownicy na złoty kolor.
Wierzch polać jogurtem greckim i posypać granatem. Pyszności!


All the ingredients for the batter mic together to smooth consistency. The batter is thicker than for pancakes. Fry in a waffle maker to golden brown.
Serve with yogurt and lots of pomegranate. Yum!